Chirurgie

Chirurgia dentară

Chirurgia dentară este o ramură a stomatologiei care implică intervenții chirurgicale pentru tratarea afecțiunilor orale. Aceste proceduri pot include extracții dentare, implanturi dentare, corecții ale maxilarelor, îndepărtarea chisturilor sau a altor leziuni, precum și tratamente pentru parodontită. Chirurgia dentară este realizată de către specialiști dentari cu experiență și utilizează tehnici și echipamente avansate pentru a menține sănătatea orală a pacienților și a restabili funcția și estetica dinților.

Extracții Dentare

Extracțiile dentare reprezintă proceduri stomatologice în care un dinte este îndepărtat din cavitatea bucală. Aceasta poate fi necesară din diverse motive, cum ar fi dinții deteriorați iremediabil de carii, infecții, molarii de minte sau în pregătirea pentru proceduri ortodontice. Procedura implică adesea administrarea anesteziei locale pentru a minimiza disconfortul și durerea, urmată de îndepărtarea dintelui cu instrumente adecvate. După extracție, se pot aplica măsuri pentru a controla sângerarea și a favoriza vindecarea, iar medicul stomatolog poate oferi instrucțiuni pentru îngrijirea post-operatorie. Extracțiile dentare sunt un procedeu comun și sigur, dar trebuie efectuate de către profesioniști calificați pentru a asigura un rezultat optim și pentru a evita eventualele complicații.

Implanturi dentare

Un implant dentar este o intervenție chirurgicală utilizată pentru a înlocui un dinte lipsă sau pentru a înlocui un dinte deteriorat irecuperabil. Acesta constă din trei componente principale: implantul propriu-zis, care este o rădăcină artificială de obicei din titan, care este inserată în osul maxilarului sau al mandibulei; un abutment, care se fixează deasupra implantului și servește ca o conexiune între implant și coroana dentară; și coroana dentară, care este elementul vizibil al implantului și este confecționată pentru a se potrivi cu restul dinților din cavitatea bucală în ceea ce privește aspectul și funcționalitatea. Implantul dentar oferă o soluție stabilă, permanentă și naturală pentru înlocuirea dinților pierduți sau deteriorați, contribuind la restabilirea funcției masticatorii și a esteticii zâmbetului.

Sinus lift

Sinus lift, sau augmentarea sinusului, este o intervenție stomatologică chirurgicală utilizată pentru a crește volumul și grosimea osului maxilarului superior, în special în regiunea posterioară a cavității bucale, atunci când este necesar pentru a susține implanturile dentare. Procedura implică ridicarea membranei sinusale, creând un spațiu sub aceasta, apoi umplerea spațiului cu material de grefă sau sintetic pentru a promova creșterea osului. Această intervenție este crucială pentru asigurarea unui suport adecvat pentru implanturi dentare în zona maxilarului superior, dar necesită experiență și abilități chirurgicale specializate.

Call Now Button